maanantai 29. syyskuuta 2008

Padat ja kattilat Pohjoismaissa

Iltis raportoi ruotsalaisten kutsuvan Suomea nimellä "Pohjolan Villi Länsi". Aika ronskia tilitystä tyypeiltä, joiden rahakuljetuksia ryöstetään joka toinen päivä.

"Kirjoituksissa hämmästeltiin Suomen aselakia, joka sallii aseenkannon jo 15-vuotiaille."

Niin... Auvinenhan oli 18-vuotias ja Saari ehtinyt 22 vuoden ikään.

"Expressen uutisoi, että Suomessa on jokaista sataa ihmistä kohti 56 asetta. Suomi onkin aseiden määrän suhteen omaa luokkaansa EU:ssa ja kolmantena maailmassa. Yhdysvalloissa aseita on 90 sataa ihmistä kohti. Ranskassa, Kanadassa, Australiassa ja Saksassa vastaava luku on alle 30."

Minä luotan ennemmin Sisäministeriön tiedotteeseen, jonka mukaan luvallisia aseita on sataa ihmistä kohti 30.45 kappaletta, ja luvattomat mukaanlukien noin 32 kappaletta. Korjattu tieto asettaa Suomen rankingin Ranskan kanssa jaetulle kuudennelle sijalle.

" Ase joka kolmannessa tuvassa."

Suomessa asuvat 650 000 aseenomistajaa muodostavat väestöstä hieman yli 12% joukon, ja moni aseenomistaja asuu toisen aseenomistajan kanssa samassa taloudessa. Joka kymmenes tupa olisi siis lähempänä totuutta, mutta eipä anneta tosiasioiden häiritä tragedialla revittelyä.

Kaikella kunnioituksella länsinaapuriamme kohtaan, mutta hurrit voisivat kaivaa hirren omasta silmästään ennen muiden osoittelua. Suomen korkeat henkirikostilastot sentään koskettavat pääasiassa rikollisia ja juoppoja (ja näiden yhdistelmiä), joiden välillä tyypillinen suomalainen hengenriisto tapahtuu. Ruotsi alkaa olla jo kypsä paikka asua ihan tavallisillekin ihmisille, kuten kuka tahansa uutisia lukeva on saanut ikäväkseen huomata.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mistähän lie luvut revitty, mutta jossain tuoreessa sveitsiläisten tutkimuksessa oli sveitsin väki olettanut että armeijan reservin aseet on kodeissa kuten heilläkin. Kuten hyvin tiedämme tämä ei ihan ole tilanne Suomessa :)
Ruotsissa kodinturvajoukoilla on rynkky kotona.