lauantai 22. marraskuuta 2008

Tee niinkuin emme käske, mutta älä kuitenkaan.

Kainuulaismies on joutunut poliisikuulustelun ja asetakavarikon kohteeksi. linkki

Huomioikaapa seuraavat lainaukset suoraan uutisesta:

"Rikoskomisario Seppo Leinonen luonnehtii Kainuun Sanomille työntekijän puhelua turhautuneen miehen puheluksi. Hänen mukaansa uhkauksesta ei varsinaisesti ollut kyse."

"Näillä näkymin asiassa ei ole syytä epäillä rikosta, Leinonen sanoo. Tutkinnallisella puolella ei tapaus aiheuta Leinosen mukaan lisätoimenpiteitä."

"Viranomaisella ei ole muuta vaihtoehtoja kuin lähteä siitä, että uhkaus on esitetty tosissaan, Leinonen sanoo."

"Vaihtoehto olisi, että ei reagoitaisi, ja tapahtuisikin jotakin, Leinonen huomauttaa."


Voi jukran pujut sentään! Joko on uhattu tai sitten ei. Jos on uhattu, tehkää nyt hitto vieköön muutakin kuin vain asetakavarikko! Ei ihminen aseettomana vaarattomaksi muutu. Että ei kannata edes tutkia, kun poliisin vaisto riittää?

Suomessa jopa rikosepäily voi riittää asetakavarikon perusteeksi. Siitäkin käytännöstä voi olla montaa mieltä, mutta tässä tapauksessa ei edes epäillä rikoksesta, eikä asiaa tutkita. Poliisi myöntää tämän itsekin!

Taitaa olla niin, että Suomen Lain lisäksi meidän pitää noudattaa jotain toistakin lakia, mutta kukaan ei oikein tiedä mikä se laki on. Rikoksesta ei epäillä ja tutkinnallinen puoli ei tee mitään, mutta näin viranomainen voi kyykyttää ihmisiä. Tulee Neuvostoliitto mieleen.

Saattaisin vielä sulattaa sen että lakia kiristettäisiin aseharrastuksen tappamiseksi, mutta jos viranomainen voi toimia tällä tavalla lain yläpuolella, taitaa olla korkea aika poistua maasta - kun vielä voi. En kyllä tälläkään hetkellä asu Suomessa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko käynyt allekirjoittamassa sen adressin aseiden totaalikieltoa vastaan? Tiedä häntä onko siitä mitään hyötyä, mutta kuitenkin...

P.S. Minä en omista aseita, enkä harrasta ampumista (ei näillä tuloilla), mutta homma rupeaa kuulostamaan jo vähän liikaa vanhalta kunnon Neuvostoliitolta.

asehullu kirjoitti...

Suhtaudun adresseihin yleensä huvituksella, mutta nimen raapustaminen on toisaalta kovin pieni vaiva. Kyllä noita on tullut allekirjoitettua useampikin.

On hyvä kuulla että asiasta on huolissaan sellaisiakin ihmisiä, joilla ei ole oma lehmä ojassa.

Anonyymi kirjoitti...

Jeps, eiköhän siinäkin ole adressia tarpeeksi kun tulostaa listan laillisen aseen omistajista. Jos haluaa, listan voi vielä rajata niihin jotka ovat lupansa ja aseensa maksaneet omilla, valtion ainakin kertaalleen verottamilla rahoillaan.

Tähän listaanhan ei enää kuulu valtioneuvos Holkeri. Harrilla oli *lahjaksi saatu* tarpeeton ase jonka ilomielin luovutti korvauksetta poliisille ja vaati muitakin tekemään samoin, koska hänen logiikallaan muidenkin aseet ovat luultavasti lahjaksi saatuja ja näin tarpeettomia.

Olipa muuten mielenkiintoista huomata että tätä vapaaehtoista luovutusta jälleen mainostettiin taannoisen mediatapauksen yhteydessä, jossa Harri jäi alimmaiseksi. Kyseiseen tapaukseenhan asia ei mitenkään liittynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Holkeri jäi altavastaajaksi ja loukkaantui vakavasti myymälävarkaan rynnättyä hänen päälleen. Kannattikohan luovuttaa se pyssy pois?

Anonyymi kirjoitti...

Luultavasti kannatti etukäteen tai sitten se olisi voitu tulla hakemaankin. Nykyisenkin lain aikana saa harrastaja olla tarkkana ettei ota kaupungilla vahingossa turpiinsa.

Nääs kun oikein tiukka (tai vainoharhainen) vallesmanni voisi tulkita tilannetta niin että tässä onkin nyt selvästi potentiaalisen koston mahdollisuus, eli otetaanpas siltä varmuuden vuoksi pyssyt veks...

Ja joku vielä väittää aseharrastajia väkivaltaa ihannoiviksi.